- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Како се решити главобоље када је облачно: Руска докторка открива у чему је „трик“

© Фото : PIXBAYГлавобоља
Главобоља - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
Пратите нас
Руски офтамолог Ирина Лешченко објаснила је за Радио Спутњик због чега током облачног и кишног времена може да се осети главобоља и посаветовала како да се избегне тај проблем.
Иза сивила облачних дана крије се једна специфичност на коју се ретко скреће пажња, истакла је она.
Мала количина светла негативно утиче на очи, напоменула је докторка и истакла да лоше осветљење може да доведе чак и до главобоље.
„Свако има своје знаке замора очију. Код мене се, на пример, јавља поспаност. Односно, очи желе да спавају, а не глава. Када лежеш да спаваш, оне се затварају, а мозак наставља активно да ради. Стално имамо потребу да трљамо и чешемо уморне очи. Може да дође и до бола у глави или очима“, објашњава офтамолог.
Према њеним речима, главобоље изазване лошим осветљењем током тмурног дана могуће је избећи уколико се светло не пали према сату, већ у складу са ситуацијом.
Веома је важно имати добро осветљење на радном месту. Током облачног дана људи чак у 10 ујутру или у 12 сати укључују вештачко светло како би очима било пријатније. Компјутер или геџети имају осветљење, али то свеједно није баш пријатно очима ако је у просторији мрачно, а извор светости само геџет“, нагласила је она.
Главобоља - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
ДРУШТВО
Како да разликујете обичну главобољу и мигрене
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала