- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ледена олуја каква није виђена годинама стиже у Америку: Ванредно стање у Орегону, спремна склоништа

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/David Geitgey Sierralupe / Снежна олуја у Орегону
Снежна олуја у Орегону - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
Пратите нас
Ниске температуре са снегом и ледом погодиће овог викенда северозапад Сједињених Америчких Држава, због чега је проглашено ванредно стање у држави Орегон и граду Портланду, док је град Сијетл отворио склоништа за оне којима је то потребно.
Градски челници Сијетла саопштили су у четвртак да ће град отворити два вечерња склоништа за погођене тешким временским условима почевши од суботе па најмање до среде, док је у Портланду отворено пет таквих склоништа, преносе амерички медији.
Метеоролог Националне метеоролошке службе у Сијетлу Рид Волкот рекао је на конференцији за новинаре са градоначелницом Џени Даркан у четвртак да ниске температуре представљају главну бригу у региону, у коме ће највише дневне температуре следеће недеље једва стизати до нуле, док би ноћу могле да падну и испод минус 10 степени Целзијуса, пренео је Танјуг.
„Ово није честа појава. Прошле су године откако смо ми у метеоролошкој служби у Сијетлу видели овакве податке о прогнозама“, рекао је Волкот.
Снежне падавине су током викенда могуће и у регионима Орегона и Портланда, рекли су метеоролози.
„Веома ниске температуре ће утицати на угрожену популацију као што су бескућници, кућни љубимци и они који немају адекватан приступ грејању“, саопштила је у четвртак Национална метеоролошка служба.
Даркан је позвао људе да остану код куће ако је могуће, да проверавају комшије и кућне љубимце и да помогну да тротоари буду чисти од снега и леда.
Гувернерка Орегона Кејт Браун је у четвртак увече прогласила ванредно стање које ће остати на снази до 3. јануара, и саопштила да би очекивани снег и константне температуре испод нуле могле да доведу до већих проблема у саобраћају и поремећаја у снабдевању електричном енергијом, као и у комуникационој инфраструктури.
Раније у четвртак, градоначелник Портланда Тед Вилер и председница округа Малтнома Дебора Кафури такође су прогласили ванредно стање које ће се наставити током очекиваних вишедневних хладноћа, јавила је КОИН-ТВ.
„Наша држава је искусила бројне ванредне ситуације везане за климу ове године, а с обзиром на то да долази још једна, позивам све становнике Орегона да сада направе планове са породицама и да буду спремни“, рекла је Браун у саопштењу за јавност.
Снег - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2021
РУСИЈА
Руска лекарка упозорава на појаву необичне алергије у свету
Пожар на грчком острву Евија - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
„Црвени аларм за човечанство“: Ново упозорење светских експерата /видео/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала