- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Момировић: Сектор 6 обилазнице око Београда готов до краја 2022.

© Фото : Youtube/Skyscrapers Construction Serbia/PrintscreenИзградња друге траке обилазнице око Београда на делу од Остружнице до Бубањ Потока
Изградња друге траке обилазнице око Београда на делу од Остружнице до Бубањ Потока - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
Пратите нас
Сектор 6 обилазнице око Београда би требало да буде готов до краја следеће године а надамо се да ћемо у наредних неколико месеци моћи да пустимо шест километара закључно са тунелом Стражевица, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
"Тиме ћемо, надам се, моћи да приближимо крају тај пројекат који деранжира Београђане", рекао је Момировић на питање новинара када се може очекивати крај радова на обилазници око Београда.
Упитан за рок завршетка ауто-пута до Пожеге навео је да ће се то знати веома брзо и оценио да је наставак ауто-пута Милош Велики према Пожеги веома тежак задатак, јер су на њему два најдужа тунела у Србији.
"Нама је апсолутни приоритет да завршимо 11 километара од Прељине преко Паковраћа, односно обилазницу око Чачка", рекао је Момировић одговарајући на питања новинара након представљања пројекта "Чиста Србија" у Привредној комори Србије.
Упитан да ли постоји неки план да каменоломи, који се сада због велике градње све више отварају, не загађују околину, он је рекао да је у ситуацији када се гради тако пуно као што је код нас случај сасвим нормално да има толико каменолома, али да ће се помагати људима који због изградње трпе било какву штету.
"Тако је када се изводе грађевински радови у овом обиму, као што ми радимо и онда имате проблем са грађевинским материјалом. Ми сада имамо више од 90.000 активних градилишта у земљи и није лако обезбедити материјал за све те пројекте", рекао је Момировић, пренео је Танјуг.
Он је навео да разуме то што радови деранжирају околно становништво, узнемиравају их али да је то неминовно када се пуно гради.
"Када се ови пројекти заврше, они ће свакако пре свега повећати капитал људима који живе уз ауто-путеве, колико год да им је тренутно непријатно. Сваки проблем који настане у изградњи ових ауто-путева ми ћемо решити када се изградња заврши, независно од тога да ли се ради о каменолому, реци, локалним путевима", истакао је министар.
Додао је да Влада Србије не потцењује те проблеме, да ће их решавати и замолио људе који живе близу градилишта за стрпљење.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала