- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Омикрон упропастио најлепше спортске традиције

© REUTERS / Jeffrey SwingerНБА навијачи
НБА навијачи - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
Пратите нас
Због новог соја вируса корона предстојећи дани неће бити онакви какви су заљубљеници у спорт, пре свега у фудбал и кошарку, очекивали. За спортске фанатике 25. и 26. децембар сваке године су изузетно посебни због посебних утакмица у НБА и Премијер лиги.
НБА на Божић по грегоријанском календару и „боксинг деј“ дан касније у Премијер лиги за љубитеље спорта су „црвено слово“ у календару. Међутим, ове године нови сој вируса корона „уништио“ је традицију. Кренимо од кошарке.
Када се прави календар пред НБА сезону челници лиге посебно обрате пажњу на Божић по грегоријанском календару због вишедеценијске традиције.
Програм крене у 18 часова по средњеевропском времену и истог дана одигра се пет атрактивних мечева – један за другим.
Тако су пред сезону 2021/22, комесар Адам Силвер и сарадници, одлучили да програм крене спектаклом из Медисон Сквер Гардена, односно утакмицом између Њујорк Никса и Атланте Хокс.
© Фото : НБАНБА на Божић по грегоријанском календару
НБА на Божић по грегоријанском календару - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
НБА на Божић по грегоријанском календару
Две екипе састале су се претходне сезоне у плеј-офу, серија је била изузето напета, а посебно занимљиви били су дуели у Гардену због нетрпељивости њујоршке публике према првој звезди Атланте Треју Јангу.
Сви су једва чекали поновни сусрет Јанга и Њујорчана, али до истог неће доћи јер је због вируса корона плејмејкер Хокса у ковид протоколима.
Не само да неће играти Јанг, већ Атланта у Њујорк долази са свега неколико кошаркаша и чак постоји шанса да се дуел откаже пре почетка.

Због вируса корона на утакмици Њујорк - Атланта неће играти:

Атланта: Треј Јанг, Клинт Капела, Данило Галинари, Кевин Хуертер, Оњека Оконгву, Лу Вилијамс, Тимоти Луваву, Соломон Хил, Весли Ивунду и Шариф Купер.
Њујорк: Нерленс Ноел, Кевин Нокс, Мајлс Мекбрајд.
На срећу међу здравима се налази српски кошаркаш Богдан Богдановић, али угођај неће бити исти са оволико изостанака.

Све утакмице на Божић по грегоријанском календару:

18.00 Њујорк – Атланта
20.30 Милвоки – Бостон
23.00 Финикс – Голден Стејт
02.00 ЛА Лејкерс – Бруклин
04.30 Јута – Далас
После дуела Никса и Хокс требало је да уследи још један спектакл, утакмица актуелних шампиона и Бостон Селтикса.
На срећу, чини се да ће Јанис Адетокумбо, који је у петак изашао из ковид протокола и тиме се вратио у тим, заиграти против Бостона, али то не вреди много када се погледа здравствено стање Селтикса.
Бостон има само шест здравих кошаркаша и вероватно ће потписати двојицу слободних агената како би утакмица могла да се одигра.
Срећа у несрећи је што су у саставу Селтикса здрави Џејсон Тејтум и Џејлен Браун, најбољи играчи овог тима, али против Бакса неће играти:
Кантер, Ричардсон, Несмит, Џексон, Мајлс, Хаузер, Вилијамс, Фернандо, а вероватно неће играти ни Хорфорд, Ернангомес, Паркер, Томас, Смарт и Ленгфорд.
Коначно у 23 часа требало би да погледамо прву „крштену“ утакмицу, односно меч у ком ће већина кошаркаша бити здрава.
Финикс Санси угостиће Голден Стејт Вориорсе у дуелу најбољих овосезонских тимова у НБА. Вориорси имају нешто више проблема, али они главни су ту и очекује се квалитетан меч.
Прајм-тајм у Америци заказан је за дуел ЛА Лејкерса и Бруклин Нетса (02.00).
Требало је да са једне стране имамо Расела Вестбрука, Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса, а са друге Кајрија Ирвинга, Џејмса Хардена и Кевина Дурента, али како ствари стоје од шест великих звезда играће само тројица – Вестбрук, Џејмс и Харден.
Бруклин Нетси већ су објавили да због вируса корона неће играти, између осталог, Ирвинг и Дурент, а на другој страни нема Дејвиса због повреде колена.

На утакмици Лејкерси - Нетси неће играти:

Бруклин: Кајри Ирвинг, Кевин Дурент, Ламаркус Олдриџ, Џо Херис, Кем Томас, Дејрон Шарп, Дејвис Дјук.
ЛА: Малик Монк, Остин Ривс, Ејвери Бредли, Кент Бејзмор, Тревор Ариза, Ентони Дејвис.
За крај дана остављена је утакмица између Јуте Џез и Далас Меверикса (04.30), а ни на њој неће бити Луке Дончића због вируса корона, док је и Кристапс Порзингис под знаком питања.
Омикрон и ковид протоколи уништили су кошаркашки празник, али и фудбалски који је на програму дан касније у Премијер лиги.

„Boxing day“

Сваке године 26. децембра фудбалски фанатици широм света налази се пред малим екранима због чувеног „boxing day“, односно дана када се у Премијер лиги цео дан играју утакмице.
Од 13.30 до 23.00 игра се, по многима, најбољи клупски фудбал на свету. Девет од десет утакмица игра се тог дана и – гужвају се тикети, једи грицкалице, роштиљ, испијају алкохолна и безалкохолна пића... прави празник за заљубљенике у спорт.
Али, авај... нови сој вируса корона одложио је три утакмице, Ливерпул Лидс, Вулверхемптон Вотфорд и Барнли Евертон.
У опасности су још неке утакмице, али се надамо да неће бити даљих одлагања и да ће се макар одиграти преосталих шест дуела.
16.00 Манчестер сити – Лестер
16.00 Норич – Арсенал
16.00 Тотенхем – Кристал Палас
16.00 Вест Хем – Саутемптон
18.30 Астон Вила – Челси
21.00 Брајтон – Брентфорд
У понедељак се игра утакмица Њукасла и Манчестер јунајтеда, чиме ће бити комплетирано 19. коло Премијер лиге.
Спортски фанатици испратиће све, као и сваке године, али неће бити исти угођај и сви се надају да ће се ствари следеће године вратити у нормалу.
Јокића упоредили са човеком због кога су забрањена закуцавања у кошарци /видео/
Зашто Црна Гора не воли свог Николу?
Трагедија у српском фудбалу – преминуо Немања Миросављевић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала