- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упркос санкцијама: Први лет авиона са крилима од руског композита/видео/

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаСухој Мс-21 путнички авион
Сухој Мс-21 путнички авион - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
Пратите нас
Најновији авион МС-21-300 са крилима од руског композита извео је први лет, саопштио је „Ростех“.
„Програм МС-21 доследно је и непоколебљиво се развијао без обзира на санкције и нелојалној конкуренцији. Ово је резултат развоја компетенција авио-индустрије и сродних грана уз подршку државе без преседана“, рекао је министар индустрије и трговине Денис Мантуров.
За производњу композитног крила од домаћих материјала издвојено је 4,4 милијарде рубаља (око 60 милиона долара), а како је навео Мантуров до сада су израђена крила за два авиона а у току је производња и за трећи.
МС-21-300 је путнички авион средњег домета нове генерације. Може да прими од 163-211 путника, а његова главна карактеристика су крила од композитних материјала.
Производња руских полимерних композитних материјала за крила овог типа авиона почела након што су САД у септембру 2018. године увеле санкције компанији „АероКомпозит“.
Ова јединствена летелица прети да уништи дуопол Боинг и Ербас на глобалном тржишту производње авиона. Раније су Сједињене Државе већ покушале да зауставе пројекат, лишавајућу га композитних материјала. А композитно црно крило је „ноу-хау“ руског авиона.
 МС-21 - први руски путнички ускотрупни авион за средња путовања имао је свој први демонстрациони лет на авио-салону МАКС-2019, а у једном од павиљона приказана је и његова макета - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2021
САД би да санкцијама спрече улазак Русије у елиту произвођача цивилних авиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала