- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Ускоро ћете их видети у нашим јединица“: Стефановић о руским ракетама „корнет“

© Sputnik / Anton Denisov / Уђи у базу фотографијаРуски антитенковски систем "Корнет"
Руски антитенковски систем Корнет - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да ће противоклопне ракете „корнет“, које су у четвртак испоручене из Руске Федерације, бити монтиране на српско борбено оклопно возило „Милош“ и друге оклопне транспортере, чиме ће Војска Србије стећи нове способности.
„Видећете их ускоро у нашим јединицама, које је Генералштаб определио“, рекао је Стефановић.
Он је за телевизију Пинк навео да ће највећим делом бити монтиране на наша возила, пре свега на ‘Милош’, али и на неке друге оклопне транспортере, чиме ће дати нову способност Војсци и чиме ће, како је истакао, наши војници бити још ефикаснији у одбрани земље.
„Не постоји ниједан тенк, нити оклопно возило које би могло да нам запрети, а да ми са оваквим системом не можемо да узвратимо, више него адекватно“, поручио је Стефановић.
Противоклопне ракете „корнет“, као што је и договорено током састанка председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина у новембру у Сочију, стигле су у Србију пре Нове године.
Представљају један од најсавременијих вођених система наоружања, домета од осам километара, који ће додатно оснажити српску војску, саопштено је из Министарства одбране.
Председници Србије и Русије Александар Вучић и Владимир Путин на састанку у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
СРБИЈА
Телефонски разговор Путина и Вучића: Руске ракете најбоље на свету појачале српску војску
Оклопно возило тигар са противетенковским рекетним комплексом Корнет-Д на паради на Црвеном тргу у Москви за Дан победе  - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Руске ракете стигле у Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала