- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички дипломата смислио начин како да се уцењује Русија

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаАмеричка застава
Америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
Пратите нас
САД и западне земље морају одмах да уведу санкције Русији како би спречиле њене „изнуђивачке захтеве“ и натерале је на уступке, написао је бивши специјални изасланик Стејт департмента за Украјину Курт Волкер у чланку на сајту Центра за анализу европске политике.
До сада су, како је рекао, Вашингтон и његови савезници увели економска ограничења Москви тек након што би „учинила нешто лоше“.
„Тренд би требало да се промени – Запад треба да уведе нове санкције одмах и пристане да их укине само ако Русија одустане од војне ескалације“, рекао је Волкер.
Амерички дипломата сматра да ће то помоћи да се спречи „агресија“ на Украјину. Он, међутим, није прецизирао на који начин руска страна прети Кијеву.
Западни медији већ дуже време најављују, наводну, инвазију Русије на Украјину, што је Москва више пута негирала, наглашавајући да никоме не прети и нити планира да некога напада. У Министарству спољних послова Русије су раније изјавили да су сличне оптужбе на рачун Москве и изјаве о спремности да се помогне Кијеву да се заштити, уједно и смешне и опасне.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
РУСИЈА
Лавров: Намере да се Украјина увуче у НАТО провоцирају велики сукоб у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала