- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Камала Харис прети Русији најтежим санкцијама

© AP Photo / Patrick SemanskyПотпредседница САД Камала Харис
Потпредседница САД Камала Харис - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
Пратите нас
Потпредседница САД Камала Харис изјавила је да би Русија могла да очекује санкције каквих до сада није било због ситуације у Украјини.
Потпредседница је на телевизији „Си-Би-Ес“ истакла да Сједињене Америчке Државе координишу свој став са савезницима и директно га саопштавају руским властима.
„Директно разговарамо са Русијом. Веома јасно стављамо до знања да Русија не треба да задире у суверенитет Украјине, да ћемо ми бранити њен територијални интегритет“, одговорила је Харисова на питање да ли ће у наредних неколико недеља избити прави рат у Европи.
„Радимо са нашим савезницима... и јасно смо ставили до знања да смо спремни да применимо санкције какве раније нисте видели“, додала је она.
Русија је више пута негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога да напада, а да се изјаве о „руској агресији” користе као изговор како би се више војне технике НАТО-а разместило у близини руске границе. Министарство спољних послова Русије раније је напоменуло да су изјаве Запада о „руској агресији“ и могућности да се Кијеву помогне да се одбрани од ње смешне и опасне. При томе, Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не би требало никога да брине.
Москва и Вашингтон изражавају спремност да разговарају о обостраним забринутостима и припремају консултације у билатералним и мултилатералним форматима.
Амбасада Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
РУСИЈА
Амбасада Русије у Вашингтону узвраћа: Не стварајте антируску војну платформу на нашим границама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала