- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ковачевић: Србија уплатила Никшићу два милиона еура

Никшић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
Пратите нас
Општинска каса Никшића богатија је за два милиона еура, захваљујући помоћи града Београда и Србије. То је на ванредној конференцији за новинаре казао први човјек општине, Марко Ковачевић.
Тим новцем ће бити финансирано више пројеката, а споразум Београда и Никшића је договорен током разговора које су Ковачевић и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, имали са предсједником Србије Александром Вучићем и градоначелником Београда, Зораном Радојичићем.
„Ту има више пројеката, али најзначајнији су реконструкција ‘Широке улице’ у Драговој Луци, као и реконструкција Улице Живка Николића. Такође, имамо и програм подршке култури и спорту, гдје ће једна од значајнијих ствари бити реновирање фискултурне сале у Основној школи ‘Душан Бојовић’ у Жупи“, казао је Ковачевић.
Паре ће такође бити опредијељена за подизање техничке оспособљености Комуналног предузећа и Службе заштите и спасавања, за пројекте које кандидују, као и за субвенције инвеститорима који буду долазили у Никшић,.
Ковачевић је оцијенио да је ово значајна инвестиција за Никшић.
„Ово је изузетно значајна ствар за наш град, и показује колико је Никшић уважен. Овим смо испунили и наше обећање да ћемо наше политичке везе које имамо у региону искористити на добробит нашег града и суграђана. Пројекти који буду финансирани из ове подршке биће на корист свих грађана“, поручио је Ковачевић.
Сви пројекти треба да буду реализовани наредне, а поменута помоћ, према ријечима Ковачевића, улива сигурност када је у питању наредна година, посебно имајући у виду да је најављено смањење планираних средстава из Егализационог фонда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала