- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински политичар: Шојгу тролује Американце

© Sputnik / СтрингерТрг независности у Кијеву
Трг независности у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
Пратите нас
Изјава руског министра одбране Сергеја Шојгуа о америчким приватним војним компанијама у Донбасу представља информационо-психолошку операцију, притисак и троловање, сматра хонорарни саветник шефа кабинета председника Украјине Алексеј Арестович.
„Ово је чист притисак по канонима информационо-психолошких операција... Они тролују Американце по аналогији са хемијским оружјем у Ираку, што су Американци искористили као један од аргумената за извођење војне операције у Ираку. Од стране Русије ово је чисто информационо-психолошка операција изазивања панике“, одговорио је Арестович на питање шта стоји иза Шојгуових изјава, преноси сајт телевизије „Дом“.
Руски министар Сергеј Шојгу је, говорећи на проширеном састанку колегијума Министарства одбране, изјавио да се око 120 припадника америчких приватних војних компанија налази у Доњецкој области Украјине и да су у градове Авдејевку и Красни Лиман ради провокација допремљене цистерне са неидентификованим хемијским супстанцама. Министарство спољних послова Украјине демантовало је Шојгуове изјаве назвавши их дезинформацијама. Украјинско министарство навело је да у земљи нема приватних војних компанија, укључујући и стране.
У Пентагону су Шојгуове изјаве о припреми провокација назвали „неистинитим“.
Истовремено, представник Народне милиције самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин изјавио је да је ДНР потврдила информацију да су САД испоручиле Украјини цистерне са хемијским оружјем, које су касније пребачене у подручја у близини контакт линије у Донбасу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала