- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден потписао војни буџет без санкција „Северном току 2“

© AP Photo / Carolyn KasterПредседник САД Џозеф Бајден
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден одобрио је буџет за одбрану земље за 2022. годину, који предвиђа средства за обуздавање Русије, али без санкција гасоводу „Северни ток 2“, саопштила је Бела кућа.
„Документ је потписан као закон“, саопштила је Бајденова администрација.
Војни буџет Сједињених Америчких Држава за следећу годину износи 768 милијарди долара.
Ограничења за руски гасовод захтевали су републиканци. Међутим, она нису поменута у коначном нацрту документа. Усаглашена верзија такође није укључивала ни предлог о мерама санкција против 35 Руса „блиских” руководству земље, као и против сувереног дуга Русије. Ипак, буџетом је планирано да се потроши четири милијарде долара за војно обуздавање Москве у Европи.
Национални Закон о издвајању за одбрану за следећу годину предвиђа издвајање 300 милиона долара војне помоћи Украјини, од чега најмање 75 милиона долара мора бити потрошено на смртоносна средства и сродне услуге. Износ укључен у компромисну варијанту премашио је захтев америчке администрације за 50 милиона.
За оптимизацију „присуства, могућности и операција“ америчких снага у Индопацифичком региону предвиђено је око 7,1 милијарде долара инвестиција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала