- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик одговорио на нове америчке претње санкцијама

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICСрпски члан Председништва БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да америчке дипломате, под изговором функционалности БиХ, форсирају њену унитаризацију, а да су криминал и корупција сумњив изговор за елиминацију политичара који не пристају на њихову верзију БиХ.
Коментаришући изјаву америчког амбасадора у БиХ Ерика Нелсона да су „санкције за оне који подривају стабилност на Западном Балкану на столу“ и да „нова верзија извршне уредбе укључује корупцију и могућност санкционисања оних који подржавају оне који подривају напредак“, Додик је рекао да претње санкцијама од америчких службеника како у БиХ тако и ван ње нису ништа ново, као што није новост ни то да се годинама упорно мешају у унутрашња питања у БиХ.
Позивајући се на Дејтонски споразум, управо они подржавају његову девастацију и разградњу БиХ на коју је Република Српска пристала 1995. године, казао је Додик за Срну.
„Нагледали смо се процеса који су вођени против непослушних политичара, који су након тих процеса постајали конструктивнији партнери за тај део међународне заједнице коју предводе САД“, истакао је Додик.
Он је подсетио да је недавно у БиХ боравио помоћник министра финансија САД који се састао са министром безбедности у Савету министара Селмом Цикотићем, против којег је непуних месец раније подигнута оптужница за високу корупцију.
„Све то не би имало обрисе такве карикатуре да тема разговора, како се видело из медија, није била санкционисање криминалних група и како САД могу помоћи БиХ у борби против организованог криминала. Ако помоћник министра финансија САД није знао ко је Селмо Цикотић, амбасадор Нелсон јесте“, нагласио је Додик, пренео је портал РТРС.
Босна и Херцеговина - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
РЕГИОН
„На столу су“: Амбасадор САД у БиХ поново прети санкцијама
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
СРБИЈА
Србија се противи санкцијама било коме у БиХ, посебно Додику
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
РЕГИОН
Орбан: Дефинитивно треба да спречимо санкције против Додика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала