- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“ ради пуном паром: Рекордне испоруке гаса током екстремно ниских температура

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЛого компаније "Гаспром" на Петербуршком међународном економском форуму
Лого компаније Гаспром на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Пратите нас
Производни комплекс „Гаспрома“ од 22. децембра ради на максимуму за период јесен-зима како би обезбедио поуздане испоруке потрошачима у условима екстремно ниских температура, саопштила је компанија.
„Разлог за то су екстремно ниске температуре које се бележе у просеку на дневном нивоу – до 17 степени испод нуле у регионима рада Јединственог система за снабдевање гасом Русије. То је за девет степени ниже од климатске норме за овај период. У ноћи између 25. и 26. децембра у Санкт Петербургу је забележена најнижа температура у последњих 19 година – 23 степена испод нуле“, саопштио је „Гаспром“ након оперативног састанка о питањима режима рада Система.
Према наводима компаније, како би обезбедила поуздано снабдевање потрошача гасом она је, између осталог, дневно повлачење гаса из руских складишта довела на максималан ниво у протеклих пет година.

„Испоруке гаса руским потрошачима из 'Гаспромовог' система за пренос гаса достизале су 1,656 милиона кубних метара на дан. Баш ових дана, 23. децембра, забележен је историјски рекорд дневних испорука гаса из Русије у Кину. Испоруке гаса европским потрошачима обављају се у потпуности у складу са актуелним уговорним обавезама“, напоменула је компанија.

Подсетимо, „Гаспром“ је крајем октобра пре рока достигао планирани ниво резерви гаса у руским подземним складиштима од 72,638 милијарди кубних метара, а план је био да се пумпање гаса у потпуности заврши до 8. новембра.
Током јесењег и зимског периода 2020-2021. године, велике количине гаса су повучене из подземних складишта, односно више од 60 милијарди кубних метара.
Штанд компаније Гаспром на сајму у оквиру Руског инвестиционог форума у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2021
РУСИЈА
„Гаспром“ поручио Европи: Не кривите нас за сопствене грешке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала