- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мелбурн све даље: „Нема шансе да Новак иде у Аустралију“

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић, Аустралијан опен 2021.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Пратите нас
Према незваничним информацијама Новак Ђоковић неће играти на АТП купу у Сиднеју, а на основу те вести Емилио Санчес Викарио закључио је да први ркет света неће учествовати на Аустралијан опену.
Иако је пробудила оптимизам, испоставило се да листа учениска АТП купа није потврда да ће Новак Ђоковић бити учесник тог турнира.
Још увек нема званичне потврде, али Новак највероватније неће путовати у Сиднеј са репрезентацијом Србије, због чега је под упитником и његово учешће на Аустралијан опену.
Полемика око првог Гренд слема и обавезне вакцине траје већ дуго, а Ђоковић и даље не открива своју одлуку. Међутим, Емилио Санчес Викарио, некадашњи први дубл играч света, сматра да ће Новак одустати и од Аустралијан опена.
„За све који се надају да ће он отићи на Аустралијан опен - он ће одустати и од Аустралијан опена. Према мом мишљењу, нема шансе да он оде тамо“, написао је Санчес Викарио.
Његова објава подигла је буру, па су многи помислили да зна информације које остали не знају, али је Шпанац убрзо открио да је закључак извео само на основу свог мишљења.
„Само говорим своје мишљење. Не знам га, немам кристалну куглу, али не изгледа за њега добро да игра. Поштујем њега, његову каријеру и професионализам“, објаснио је бивши тенисер.
Шпанац је своју тврдњу појаснио и ослањајући се на један посебан податак. Ђоковић је ретко учествовао на првом Гренд слему у сезони без припремног турнира.
„Моје питање је, колико пута је играо Аустралијан опен без меча пре тога? Надам се да грешим и да ће играти“, поручио је Емилио Санчес Викарио.
Последњи пут када је играо Аустралијан опен без неког такмичења пред тај Гренд слем, био је 2018. године, а Новак је изгубио у четвртом колу.
Први Гренд слем у сезони почиње 17. јануара.
Новак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
СПОРТ
Новак и даље броји – 353. недеља на крову света
Новак, Срђан и Дијана Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
СПОРТ
Ђоковићеве речи одјекнуле светом: Бомбардовање им никада нећу опростити
Новак Ђоковић на трави током меча са Кевином Андерсоном на Вимблдону - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
СПОРТ
Велика опасност пред Ђоковићевим вратима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала