- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Запад је сам испровоцирао кризу у Украјини

© AP Photo / Efrem LukatskyПрипадници украјинске војске у близини Словјанска у Украјини
Припадници украјинске војске у близини Словјанска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Пратите нас
Запад је сам испровоцирао кризу у Украјини и НАТО је догађаје у тој земљи искористио као изговор да обустави сарадњу са Русијом, изјавио је заменик руског министра одбране Александар Фомин.
„Одлуком Савета Алијансе од 1. априла 2014. године поново је прекинута свака сарадња са Русијом. Наши западни партнери су као изговор искористили догађаје у Украјини које је изазвао сам Запад“, рекао је Фомин на брифингу за војне аташее и представнике амбасада страних држава акредитованих у Москви.
Према његовим речима, „управо су САД и њихови савезници подржали крвави државни преврат у земљи и признали нову администрацију која је дошла на власт незаконитим путем уз подршку Запада“.

Повећање активности НАТО-а на Арктику

Истовремено, Фомин се осврнуо на активност НАТО-а у арктичком региону, напомињући да се она повећава. С тим у вези, заменик министра одбране је прецизирао да се стратешке снаге Алијансе све више укључујују у вежбе у непосредној близини руских граница.
НАТО циљано осваја Арктик у војне сврхе, повећава обим обуке и борбених активности у региону уз учешће бомбардера и поморске компоненте глобалног система противракетне одбране, укључујући и у непосредној близини граница Руске Федерације“, констатовао је дипломата.
Он је додао да је Алијанса такође одбила да прошле године подржи руску иницијативу која предвиђа смањење интензитета вежби и других активности Оружаних снага Русије и здружених Оружаних снага НАТО-а у контакт-зонама током пандемије вируса корона.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
РУСИЈА
Путин о Украјини: Стиче се утисак да се спремају на трећу војну операцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала