- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Директна претња противнику: У Русији предлажу да се у Сирији распореде бродови са „Цирконима“

© Фото : Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање хиперсоничне ракете "Циркон" са фрегате "Адмирал Горшков" у Белом мору
Лансирање хиперсоничне ракете Циркон са фрегате Адмирал Горшков у Белом мору - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
Пратите нас
Шеф комитета за одбрану Државне думе Русије Андреј Картаполов сматра да би руски бродови са хиперсоничним ракетама „Циркон“ могли бити распоређени у луци Тартус у Сирији како би се у потпуности покрило Средоземно море.

„Имамо базу на Средоземном мору, имамо Хмејмим. Тамо ( у луци Тартус) такође су распоређени обалски ракетни системи, тамо се могу налазити и бродови наоружани хиперсоничним ракетама 'Циркон' које ће у потпуности покрити Средоземно море“, рекао је Картаполов у емисији „Соловјов лајв“ на Јутјубу.

Како је објаснио, војне мере не подразумевају нужно рат, него и стварање директних претњи противнику у случају којих ће он одустати од даљих акција.
„Дакле, када схвате да постоји директна претња уништења њихових ударних система који се налазе у Источној Европи, контролних система, њихових група носача авиона... А има ли смисла започињати нешто ако је унапред изгубљено? Они су веома осетљиви на поразе“, констатовао је Картаполов.
Подсетимо, руске снаге се у Сирији налазе у складу са позивом власти у Дамаску и имају две базе — ваздушну Хмејмим у подручју Латакије и морску у Тартусу.
Мали противподморнички брод Поворино војне поморске базе Црноморске флоте руске морнарице током тактичких војних вежби  - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2021
Главни заштитник југа Русије: Црноморска флота држи на оку никад већи број НАТО бродова /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала