- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Милан Ружић: Хандке ме је наговорио да пишем руком | Спутњик интервју

© SputnikМилан Ружић
Милан Ружић - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
Пратите нас
Гост Спутњика је писац Милан Ружић.
Хандке ме је научио да користим оловку и папир. Дао ми је једно симпатично објашњење за то – колико год зарадиш од продаје књиге, то ти се исплати јер у ствари платиш само оловку и свеску. А овако плаћаш струју, поправљаш рачунар, падне ти систем и то је потпуно неисплативо“.
Овако се писац Милан Ружић присећа разговора са нобеловцем Петером Хандкеом и драгоцених савета које је добио од великог књижевника кога је имао прилике да упозна током Хандкеове посете Андрићграду у мају ове године где му је уручена „Велика награда Иво Андрић“.
С младим разговарамо о новом рукопису који ускоро треба да буде објављен у једној познатој издавачкој кући, али и о екранизацији његових прича из претходне књиге у виду серије „Наше су само речи“ и виђењу 2021. године која је на заласку.
Емисију води Маша Радовић.
Спутњик интервју Милан Ружић
Погледајте и како је изгледао боравак Петера Хандкеа у Андрићграду и шта је овај нобеловац том приликом говорио за Спутњик.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала