- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пољска мора да испуни „само“ два услова како би војно победила Русију

© AP Photo / Czarek SokolowskiВојна вежба НАТО у Пољској
Војна вежба НАТО у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
Пратите нас
Пољска је у стању да победи Русију под условом да Москва не употреби нуклеарно наоружање и да Варшава реформише војску, изјавио је у интервјуу листу „wPolityce“ геополитички експерт Јацек Бартосјак.
Према његовом мишљењу, у том случају Пољска сама однети победу и без савезника из НАТО-а. Борсјак је навео да сматра довољним формирање војске по новом моделу како би се појавила шанса за победу.
„Да, само, како би се све то остварило потребно је и много урадити“, изјавио је експерт.
Он је додао да би сада, у хипотетичком конфликту са оружаним снагама Пољске, руска војска победила. Притом, Бартосјак је изразио забринутост да Русија може да спречи Варшаву у њеним плановима да формира квалитетне борбене снаге.

„Можда се то већ дешава, јер су тражили од САД да прихвате узајамне гаранције у Европи, што ће блокирати развој пољске војске у правцу који ми желимо.То заправо подразумевају руски захтеви упућени Американцима“, подвукао је експерт.

Раније је председник Русије Владимир Путин на прес конференцији, одговарајући на питања новинарке Skynews о „могућем нападу“ Русије на Украјину, изјавио да Москва никоме не прети за разлику од западних држава. Он је подсетио да се НАТО шири на исток ка руским границама и позвао да се гарантује „безусловна“ безбедност земље.
Противракетни систем Патриот у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
РУСИЈА
Шта ће ЕУ урадити ако Америка постави ПРО у Пољској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала