- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Да ли већ живимо трећи светски рат | Свет са Спутњиком

© SputnikСлободан Владушић и Милош Ковић
Слободан Владушић и Милош Ковић - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
Пратите нас
Емисија „Свет са Спутњиком“, последња у овој години, анализира нову реалност.
У ери потреса и великих изазова свет се убрзано креће ка новој реалности, а док страхује да тензије међу великим силама и регионалне кризе не упале искру трећег светског рата није ни свестан да га већ преживљава – у људској свести и духовности.
Генерацијама неговане вредности осипају се преко ноћи, постајемо немоћни или равнодушни према растућој неравноправности и социјалној неправди, цвета култура поништавања, уместо у стварном све више живимо у метаверзуму, а национални идентитет се проглашава превазиђеним.
Шта ћемо затећи кад се пробудимо после пандемије? Хоће ли нас технологија, уместо у бољитак, одвести у дигитални хаос и дистопију? Може ли тренд деглобализације проћи без велике кризе? Зашто бесне беспоштедни културни и информациони ратови? Куда носи Србију вртлог промена? Од чега стрепимо, а чему се надамо у години пред нама?
Ово су нека од питања о којима у емисији „Свет са Спутњиком“, последњој у години на измаку, говоре књижевник, професор Филозофског факултета у Новом Саду Слободан Владушић и професор Филозофског факултета у Београду Милош Ковић.
Да ли већ живимо трећи светски рат | Свет са Спутњиком
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала