- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Комшић још није ментално изашао из рата и тзв. Армије БиХ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик оценио је данас да председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић, ни након 26 година, ментално није изашао из рата и тзв. Армије БиХ и поручио му да „ратни филм, са собом у главној улози, у БиХ неће гледати“.
Упитан да прокоментарише Комшићеву претњу силом ако, како каже, власти Републике Српске наставе овако, Додик је одговорио: „Ако је то што Комшић говори најбоље што зна, обавештавам га да је рат завршен и да је Република Српска добила своја права Дејтонским мировним споразумом која брани на миран и демократски начин“.

„Ако је жељан још једног ‘златног љиљана‘: препоручујем му да се придружи исламским ратницима по различитим ратиштима. Ратни филм са собом у главној улози у БиХ неће гледати, а ако настави да пријети њиме очекујем да и правосуђе ФБиХ почне да ради свој посао“, поручио је Додик, преноси РТРС.

Претходно је председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић најавио је да ће бити поднесена кривична пријава против одговорних лица, након што је у Службеном гласнику Републике Српске објављен текст Закона о лековима и медицинским средствима Републике Српске.
„Биће поднесена кривична пријава против одговорних лица. Власти Републике Српске очито не маре за било каква упозорења из међународне заједнице“, рекао је Комшић за Кликс.
Како је навео, сада је више него икад на потезу Тужилаштво БиХ.
„Ако се ово настави, сутра ће се исто десити и са Оружаним снагама БиХ, са правосуђем, а кад се деси, тад ће се морати одговорити силом“, рекао је Комшић.
Ако се не одговори, додао је, то ће значити да се „пристало на оно што називају мирном дисолуцијом“.
Жељко Комшић  - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
РЕГИОН
Комшић коментарисао новогодишње билборде, па споменуо Додика и Човића
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
РЕГИОН
Додик: Српска је посвећена примени Устава БиХ, али БиХ је малигно оболела и нема шансе за успех
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала