- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Препорука Владе Србије: Без поскупљења струје за привреду

CC0 / Pexels / Струја
Струја - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
Пратите нас
Влада Србије усвојила је закључак којим се препоручује ЕПС-у да са купцима електричне енергије на комерцијалном тржишту (привреди), уговоре о снабдевању електричном енергијом за снабдевање закључује по јединственој непромењеној цени од 75 евра/МWh без ПДВ за период снабдевања до 30. јуна 2022. године.
Такође, препоручено је да са купцима електричне енергије на комерцијалном тржишту који имају закључене уговоре, а којима је уговорена цена виша од наведене цене, понуде измену уговора у погледу цене и периода важења са важењем од 1. јануара 2022. године, речено је Танјугу у Министарству привреде.
Уколико купцима електричне енергије на комерцијалном тржишту уговор истиче у периоду до 30 јуна, препоручено је ЕПС-у да те уговоре закључује по јединственој цени од 75 евра/МWh без ПДВ за снабдевање до 30. јуна.
Поред тога, усвојен је закључак у вези с резервним снабдевањем којим је препоручено ЕПС-у да крајњим купцима електричне енергије који немају право на гарантовано снабдевање, да резервно снабдевање након 1. јануара 2022. обавља по цени од 97,50 евра/МWh без ПДВ-а.
Такође, усвојен је закључак који се односи на Одбрамбену индустрију Србије и препоручено је ЕПС-у да купцима електричне енергије - правним лицима која су носиоци одбрамбених технологија и чланови групације Одбрамбена индустрија Србије понуди закључење уговора о снабдевању по јединственој цени електричне енергије од 68 евра/МWh без ПДВ за период снабдевања од 1. јануара до 30. јуна 2022. године.
ЕПС-у је препоручено да купцима електричне енергије - правним лицима која су носиоци базичних технологија и чланови групације Одбрамбена индустрија Србије понуди закључење уговора о снабдевању по јединственој цени електричне енергије од 68 евра/МWh без ПДВ за период снабдевања од 1. јануара до 30. јуна 2022. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала