- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија покреће серијску производњу најновијег тенка Т-14 „Армата“

© Фото : Ministry of defence of the Russian FederationДемонстрација тенка Т-14 "Армата"
Демонстрација тенка Т-14 Армата - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
Пратите нас
Најновији тенк Т-14 „Армата“ пуштен је у серијску производњу, саопштио је први заменик директора руске државне корпорације „Ростех“ Владимир Арјаков.

„Покрећемо серијску производњу нашег најновијег тенка Т-14, о коме већ сви у свету причају“, рекао је Артјаков за телевизију „Русија 24“.

Ове године су почела државна тестирања новог борбеног комплета за тенк, а како се очекује тестирања ће бити завршена следеће године.
Осврнуо се и на испоруке ловаца Су-57, рекавши да су код тих ловаца пете генерације коришћене потпуно нове технологије и нови приступи. Како је Артјаков истакао, Су-57 је потпуно нова летелица која практично нема пандана у свету.
Т-14 „Армата“ који је развио „Уралвагонзавод“ је основни тенк наоружан глаткоцевним топом 2А82-1М калибра 125 мм, који може да примени вођене гранате. Једна од карактеристика тенка је у томе што је његова посада смештена у блиндираним капсулама, а куполом се управља на даљину. Тенк је опремљен најновијим комплексом активне заштите „Афганит“ за обарање непријатељских ракета и граната.
Ово борбено возило има најсавременију опрему, укључујући борбени информациони и контролни систем и радарске станице. Т-14 је такође опремљен апаратуром јединственог система за управљање.
Тенк Армата - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2021
Руска оклопна возила у акцији: Шлаг на торти – паљба из тенка Т-14 „Армата“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала