- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Јелка жеља“: Малишани замислили, а Путин, Мишустин, Лавров и Шојгу – остварили /видео/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаПројекат „Јелка жеља“ у Краснодару
Пројекат „Јелка жеља“ у Краснодару - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Пратите нас
У Русији је уочи Нове године традиционално одржана акција „Јелка жеља“ чији је циљ остваривање жеља деце са сметњама у развоју, са инвалидитетом, сирочади или из породица са ниским примањима. Као и увек, руски председник Владимир Путин учествовао је акцији.
Жеље малишана биле су разнолике. На пример, петогодишњи дечак из Бурјатије је изразио жељу да буде ватрогасац, 14-годишњак из Московске области је пожелео да добије гитару, а сан 13-годишње девојчице из Ставопољског краја био је да иде на балет „Лабудово језеро“ у Маринском театру у Санкт Петербургу.
Председник је испунио деци сваку жељу. Руски лидер је током телефонског разговора са петогодишњаком честитао „будућем спасиоцу“ и питао га да ли му допало да буде у улози ватрогасца.
„Сматрај да си већ кренула тамо“, рекао је Путин када је чуо девојчицину жељу.
© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин разговарао телефоном са учесницима акције „Јелка жеља“
Руски председник Владимир Путин разговарао телефоном са учесницима акције „Јелка жеља“ - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Руски председник Владимир Путин разговарао телефоном са учесницима акције „Јелка жеља“
Руски премијер Михаил Мишустин остварио је жељу петогодишњака из Орловске области и одвео га у фабрику слаткиша. Осим мале екскурзије по фабрици и дегустације, премијер и дечак су учествовали у „кулинарском часу“ – правили су чоколаду у облику новогодишње јелке.
© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаРуски премијер Михаил Мишустин учествовао у акцији „Јелка жеља“
Руски премијер Михаил Мишустин учествовао у акцији „Јелка жеља“  - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Руски премијер Михаил Мишустин учествовао у акцији „Јелка жеља“
Истовремено, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров омогућио је дечаку из Санкт Петербурга да се упозна са чувеним режисером Никитом Михалковом, о чему је одавно маштао.
У акцији је учествовао и министар одбране Сергеј Шојгу. Он је остварио сан дечака из Владимирске области који је одувек желео да се провоза хеликоптером.
Пројекат „Јелка жеља“ постао је традиција у Русији. То је добровољна акција у којој могу да учествују сви грађани Русије, а осмишљена је са циљем да помогне људима у тешким ситуацијама. У акцији редовно учествује председник Русије Владимир Путин, који остварује жеље малишана из целе Русије.
Председник Русије Владимир Путин на леду - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2020
Путин испунио жељу дечаку: Клизање са председником на Црвеном тргу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала