- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Објављена Путинова честитка Вучићу

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је Нову годину председнику Србије Александру Вучићу и истакао да су недавни разговори у Сочију потврдили снагу стратешког партнерства двеју земаља. Новогодишње честитке руског лидера страним лидерима и шефовима међународних организација објавила је прес-служба Кремља.
„Шеф руске државе честитао је председнику Србије Александру Вучићу Нову годину и Божић и истакао да су недавни разговори на највишем нивоу у Сочију у потпуности потврдили снагу стратешког партнерства Русије и Србије и омогућили да се назначе нове перспективе за обострано корисну сарадњу у многим областима“, наводи се у саопштењу.
Путин је такође изразио наду у наставак конструктивног дијалога и блиског заједничког рада на актуелним билатералним, регионалним и међународним питањима, који задовољава фундаменталне интересе народа двеју земаља и у складу је са обезбеђивањем стабилности и безбедности на европском континенту.
Руски председник такође је честитао предстојеће празнике председнику Чешке Милошу Земану, пожелевши му добро здравље и благостање, а целом чешком народу – срећу и просперитет. Путин је у честитки хрватском председнику Зорану Милановићу констатовао континуирани развој руско-хрватске сарадње која у потпуности одговара интересима народа двеју земаља, али и целог европског континента.
У обраћању словеначком председнику Боруту Пахору, руски лидер истакао је значај чињенице да је у протеклој години, упркос пандемији вируса корона, одржаван конструктиван дијалог између двеју земаља.
„Истакавши симболични значај одлуке о успостављању Дана руско-словеначког пријатељства, Владимир Путин изразио је наду у наставак заједничког рада на свим актуелним билатералним питањима“, додаје се у честитки.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала