- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија регистровала лек против ковида 19 на бази крвне плазме

© Sputnik / Pavel Kononov / Уђи у базу фотографијаЛабораторија за тестирање короне у Архангелској области
Лабораторија за тестирање короне у Архангелској области - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Пратите нас
Лек „Ковид-глобулин“, заснован на крвној плазми људи који су већ преболели вирус корону, успешно је прошао клиничка испитивања и добио је трајни сертификат о регистрацији од Министарства здравља Русије, саопштила је руска корпорација „Ростех“.
Лек је направио холдинг „Нацимбио“ државне корпорације „Ростех“.

Током клиничких испитивања лек је потврдио своју ефикасност, безбедност и способност да неутралише вирус корону.

Према резултатима студије, у седам од 10 пацијената који су примали „Ковид-глобулин“ у склопу комплексне терапије, смањивао се ризик од погоршања болести. Лек је највећу ефикасност показао приликом коришћења у раним фазама болести.
Поред тога, у 70 одсто случајева терапија која је укључивала лек је спречавала настајање компликација као што су цитокинска олуја, бубрежна инсуфицијенција, тромбоемболијске компликације, развој акутног респираторног дистрес синдрома, повећање степена оштећења плућа и погоршање клиничких симптома.

„Данас са поносом можемо да објавимо да су успешно завршена тестирања лека за лечење вируса корона 'Ковид-глобулин'. Први у свету лек у виду специфичног антиковид имуноглобулина успешно је прошао две фазе клиничких испитивања, доказавши своју безбедност и ефикасност. Производ холдинга 'Нацимбо' значајно повећава могућности руских лекара у борби против ковида 19. Сада у свом арсеналу имају оба могућа облика имунизације против вируса корона: активни – вакцина и пасивни – имуноглобин“, рекао је генерални директор „Ростеха“ Сергеј Чемезов.

Како је прецизирао генерални директор холдинга „Нацимбио“ Андреј Загорски, за производњу лека користи се само крвна плазма донора са високим титром антитела на вирус корону.
„Технологија коју смо развили омогућава да производимо 'Ковид-глобулин' са одређеном стандаризованом концентрацијом неутрализујућих антитела у свакој бочици, што осигурава ефикасност примене лека“, истакао је Загорски.
Апарат за проучавање распада таблета у научном центру у Волгограду - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
РУСИЈА
Руски научник о новом леку против „омикрона“, сличном оном којим се лечио Трамп
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала