- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски свештеник објашњава да ли хришћани треба да славе Нову годину

Пратите нас
Православни верници могу да славе Нову годину, то је разлог да се захвалимо Богу на времену које нам је дао, као и да се сетимо оних који су нас напустили, рекао је Спутњику свештеник Павел Островски, старешина храма Георгија Победоносца у Московској области.

„Неки говоре да хришћани не би требало да славе Нову годину – то уопште није тачно. Нова година је диван празник, има и духовну компоненту, верујемо да је Господ створио време. Тог дана захваљујемо Богу на времену које нам је дао, анализирамо прошлост, сећамо се преминулих, посебно у ово време вируса корона“, рекао је Островски.

Свештеник подсећа да је Нова година породични празник.
„Верник треба да проведе Нову годину према својој савести. Како савест налаже нека тако и ради. Свако има другачији живот, ситуације: неко слави у кругу породице, неко у гостима, него иде у храм на ноћно новогодишње богослужење – свако у складу са својом снагом и могућностима сам одређује како ће славити. И нека друге не осуђује и нека себе не уздиже“, подсећа свештеник.
Када је реч о посту, свештеник истиче да свако треба себи да одреди какав пост му одговара, те да га се придржава. Он такође подсећа да је пијанство „неприхватљиво за хришћанина у било које доба године“.
Деда Мраз - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
РЕГИОН
Прави рат билбордима у Босни током празника: Којим муслиманима сметају јелка и Деда Мраз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала