- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Трећи светски рат на помолу“: Британски медији откривају сценарио

CC BY 2.0 / Flickr/Tom Hilton / Ратне игре, илустрација
Ратне игре, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Пратите нас
Британски лист „Дејли мејл“ открио је како би, по мишљењу експерата, изгледао трећи светски рат у скоријој будућности. Став стручњака је да ће бојно поље великих сила постати, пре свега, технологија.
Како се наводи у чланку, Министарство одбране Велике Британије значајно је смањило финансирање традиционалног оружја и усредсредило се на развој вештачке интелигенције, сајбер-безбедност и друге области ИТ индустрије.

Саговорници британског листа мисле да би у хипотетичком светском рату Сједињене Америчке Државе, Русија и Кина сигурно користиле хиперсоничне ракете које је тешко открити благовремено и оборити их због велике брзине.

Сукобљене државе би, према медијским наводима, у случају великог конфликта покушале да једна другу лише комуникације и приступа интернету.
Да би то извеле, морале би да онеспособе прекоокеанске подводне комуникационе каблове и крену у лов на свемирске сателите, истичу експерти.
У материјалу се додаје да би масовни ракетни удар и „ослепљивање“ непријатеља на мрежи могли да се одвијају истовремено.
Украјински брод - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
РУСИЈА
Хоће ли САД започети трећи светски рат због Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала