- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Савршен спој“ – Американац преселио Богдана у Лос Анђелес!

© AP Photo / Chris SzagolaСрпски кошаркаш Богдан Богдановић
Српски кошаркаш Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
Пратите нас
Амерички медији, тачније угледни Атлетик, селе Богдана Богдановића у Лос Анђелес Лејкерсе од којих се у наредних месец дана очекује да потпуно реконструишу екипу.
Први потез франшиза из града анђела веће је учинила трејдом Режона Ронда у Кливленд Кавалирсе, чиме су створили простора за новог кошаркаша у екипи.
То место није за Богдановића, барем не за сада, али Џон Холинџер који годинама прати дешавања на НБА тржишту тврди да би Лејкерси могли да покушају да доведу српског кошаркаша.
Богдан је прошле сезоне играо кошарку каријере, био је један од најзаслужнијих што је Атланта ушла у плеј-оф и стигла до финала Истока, али ове због повреде, а сада и вируса корона, није успео да буде константан.
Холинџер наводи да би Лејкерси то могли да искористе и да у договору са Атлантом пут Џорџије пошаљу Тејлен Хортон-Такера и Кендрика Нана.
„Лејкерси не могу да понуде за трејд неког пика прве рунде све до 2027. године, а чак и да то није случај, морали би да за евентуално појачање нађу играча који би, по плати, био одговарајући. Хортон-Такер прима 9,5 милиона долара годише и то је, за поменути клуб, 'средња класа', али ако би се томе додао и пик прве рунде из 2027, као и Кендрик Нан чија је плата пет милиона, онда би Лејкерси могли да дођу до неколико интересантних сценарија како би довели евентуално новог стартера, који би био плаћен од 15 до 20 милиона долара на годишњем нивоу“.
Богдановићева плата одговара том односу, пошто је пре годину дана потписао четворогодишњи уговор у вредности од 72 милиона долара, односно 18 на годишњем нивоу.
„Упркос својим проблемима, Боги би био скоро па савршен спој као сјајан шутер и играч без лопте у Лос Анђелесу, много кориснији него Вејн Елингтон и Малик Монк у својим садашњим улогама“, закључио је Холинџер.
Питање је колико је Атланта заинтересована за овакав посао, али ако имамо у виду да је Кем Редиш доста напредовао и да се намеће као стартер уместо Богдановића, док је ту и Диандре Хантер, Хокси би могли да прихвате понуду.
Лејкерсима фали кошаркаш попут Богдановића, неко ко може да игра са лоптом и без ње, и ко зна... Екипе могу да трејдују до 10. фебруара, те нас у наредних месец дана очекује јако занимљив период у НБА лиги.
Jокић и Денвер нису могли да скупе осморицу, Американац побеснео: „Не прескачите ограду“
Јокић стрепи, Денвер у великом проблему – одложена утакмица!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала