- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић: Нико ми није нудио да будем марионета Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
Пратите нас
Црногорски премијер Здравко Кривокапић каже му нико никад није понудио улогу марионете званичне Србије јер, наводи, сви врло добро знају да би ту улогу увек одбио.
"Ја сам од почетка, одмах после 30. августа (прошле године), поручио да немам ментора. Моја Црна Гора ми је важнија, тај камен цуцки ми је милији од не знам колико рала земље у Шумадији. Не због тога што ја не волим Шумадију, него због тога што имам такав однос и што смо тако васпитавани да постоји пупчана веза човека са његовим огњиштем. Та пупчана веза је нешто што мене једино опредељује", каже Кривокапић.
Ако поново уу парлаенту буде покренута иницијатива за изгласавање неповерења његовој влади, повиноваће се, каже, већини од 41 посланика.
Сматра, међутим, да актуелну извршну власт треба задржати у наредној години и што је најважније 2023., јер би, како наводи, било какве промене у концепту владе, изазвале нове негативне тектонске поремећаје, а то, каже, не би било добро.
"Ову владу треба сачувати као владу стручњака, који могу да изнесу планиране реформе током 2022. године, и још значајније 2023. године. То значи да би било јако пожељно јачање владе, кроз унапређења у одређеним сегментима, где имамо један велики притисак и вишересорно оптерећење унутар неких министарстава", рекао је Кривокапић у новогодишње интервјуу подгоричким Вијестима, а пренео Танјуг.
Црногорски премијер каже да није задовољан радом троје министара, али да није ни на седници владе рекао о коме је реч.
Он тврди и да су одређени политички актери тајно преговарали о избору нове владе, и да је она “буквално била и формирана”.
Рекао је и да се спремала политичка корупција приликом гласања о неповерењу његовој влади у парламенту, али се од тога одустало, а на томе је, каже, радио председник државе Мило Ђукановић.
Сматра да је програм “Европа сад” најзначајнији догађај у последње време у Црној Гори, јер даје шансу да напокон, како наводи, унапредимо квалитет живота и, што је најважније, кроз буџет направимо оне инфраструктурне промене које су потребне Црној Гори, превасходно у делу путне инфраструктуре, али и у свим осталим сегментима.
"'Европа сад", каже, никада није била усмерена против било које полтичке организације у Црној Гори, већ је усерена према грађанима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала