- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Новогодишња честитка руског председника Владимира Путина /видео/

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
Пратите нас
Руски лидер Владимир Путин традиционално је у поноћ честитао грађанима Русије нову 2022. годину. Текст честитке преносимо у целини.
Поштовани грађани Русије! Драги пријатељи!
Завршава се 2021. година. Време ће нас ускоро преместити из прошлости у будућност. Да, то се дешава сваки дан, минуту и секунду. Али тај непрекидни временски ток јасно осетимо када дочекујемо Нову годину, чекамо је као важну животну прекретницу.
Све нас сада уједињује нада у добре промене, али разумемо да их је немогуће отргнути, одвојити од догађаја одлазеће године. Суочили смо се са огромним изазовима, али научили смо да живимо у таквим суровим условима, да решавамо сложене задатке и успели смо то да урадимо захваљујући нашој солидарности. Заједно смо наставили да се боримо са опасном епидемијом која је захватила све континенте и која се још не повлачи. Подмукла болест однела је на десетине хиљада живота. Желим да изразим искрену подршку свима који су изгубили чланове породице и блиске људе.
Драги пријатељи! Најважније је да смо заједно превазилазили све потешкоће одлазеће године, да смо заштитили оне који су се нашли у тешким ситуацијама. Пре свега смо подржали људе старијих генерација и породице у којима расту деца, будућност Русије. Чврсто и доследно смо бранили наше националне интересе, безбедност земље и грађанина. За кратко време смо обновили привреду и у многим сферама долазимо до реализације стратешких задатака развоја. Наравно, много је нерешених проблема, али смо достојанствено прошли кроз ову годину. Главна заслуга за то припада управо вама, грађанима Русије.
То је резултат вашег, драги пријатељи, напорног рада. Свако се на свом месту трудио да изврши своју дужност, да учини не само што је у његовој моћи, него и много више - да помогне ономе коме је посебно тешко. Од срца вам хвала свима. У ово тешко време, као данас, веома је важно имати жељу за стварање, жељу да се обавезно реализују лични планови и да се допринесе друштву и отаџбини. Дочекујући Нову годину надамо се да ће она отворити нове могућности, уздамо се, наравно, и у срећу, али ипак смо свесни да остварење онога што смо замислили првенствено зависи од нас самих, од онога што поставимо као приоритет, чиме испуњавамо свакодневницу, од тога колико се чврсто, активно прихватамо посла и постижемо конкретне, видљиве резултате. На њима ће се базирати реализација наших општенационалних планова.
Њихов главни циљ је побољшање благостања и квалитета живота људи. Решавање тих задатака учиниће Русију још јачом. Само заједно ћемо моћи да обезбедимо даљи развој и просперитет наше отаџбине.
Драги пријатељи! Новогодишња ноћ је буквално испуњена добрим осећањима и светлим мислима, жељом сваке особе да покаже своје најбоље особине. И у таквој отворености, великодушности је суштина и енергија овог дивног празника када постаје тако важно да угрејете родитеље пажњом и бригом, да их загрлите ако су близу, да кажете свим блиским људима колико су вам драги. Срећа је када постоји љубав, деца, породица, пријатељи. Све су то велике вредности које у великој мери одређују смисао сваког човека. Сви желимо да у наступајућој години они остану за нас тако чврст ослонац.
И сада журимо да искажемо нама драгим људима најдубља осећања, да изговоримо те искрене речи љубави и захвалности за које понекад немамо довољно времена у ужурбаности свакодневнице. Али права новогодишња магија и јесте у томе што отвара наша срца за осећајност и поверење, племенитост и милосрђе. Где год да сте у овим минутима – у кругу породице и пријатеља, на трговима омиљених градова – свуда се чују најлепше жеље.
Са задовољством им се придружујем и желим посебно да честитам Нову годину свима који сада обављају своју професионалну и војну дужност, спасавају и брину о болеснима, који се налазе на борбеном месту, обезбеђују јавни ред и мир. Не прекида се рад на путевима, у бројним привредним гранама и јавним комуналним службама. У тим сферама раде стотине хиљада наших грађана. Хвала вам на одговорном раду, важном за земљу и друштво.
Драги пријатељи! За неколико секунди наступиће Нова година и у многим породицама, укључујући и наше сународнике ван Русије, чуће се традиционални поздрав: 'Срећна Нова година! Пуно среће!“. Те једноставне речи изговарамо са посебним осећањем јер се преносе из генерације у генерацију. Искрено вам честитам! Главна жеља свима је, наравно, добро здравље, а уз то ће уследити, сигуран сам, успеси у раду и учењу, у стваралаштву и послу који волите.
Нека у сваком дому буде што више радосних догађаја! Нека се чешће стварају нове породице, рађају деца. Да расту здрава, паметна, поштена и слободна. Да љубав буде у сваком срцу и да инспирише све нас да остваримо зацртане циљеве и покоримо највеће висине ради наших најмилијих и ради наше једине, велике отаџбине.
Срећна Нова година, драги пријатељи! Срећна нова 2022. година!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала