Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Улица отвореног срца“ у Београду /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићУлица отвореног срца у Београду 2022.
Улица отвореног срца у Београду 2022. - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
Пратите нас
Први дан Нове године у Београду традиционално je обележен и прослављен у „Улици отвореног срца“ у Светогорској и делу Македонске улице.
Сваке године у склопу „Улице отвореног срца“ организује се хуманитарна акција са циљем да подстакне донаторе и ширу јавност да у складу са могућностима пруже подршку и помогну најугроженијима.
Као и ранијих година манифестација је посвећена пројекту „Доктори кловнови“, који помажу малишанима да лакше поднесу боравак у болницама.
Куповином и ношењем кловновског носа Београђани и гости постају део хуманитарне акције која болесној деци доноси наду, радост и враћа осмех на лице.
Посетиоце су са пјацете испред позоришта Атеље 212 поздравили председник Народне скупштине Ивица Дачић, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, као и председник ГО Стари град Радослав Марјановић.
Уследио је ватромет којим је отпочео богат програм „Улице отвореног срца“, у ком, између осталих, наступају Дечији хор „Чаролија" и Леонтина Вукомановић, Оркестар „Отворено срце", вокална радионица „Бистрик", „Музички чаробњаци“...
Манифестацију су 1969. године покренули глумци позоришта „Атеље 212", када су на један дан, 1. јануара, мењали улоге са конобарима, куварима и осталим запосленим у „Српској кафани", у којој су током године проводили време између проба и представа у свом позоришту.
Из овог несвакидашњег дружења настао је празник Београда који повезује културу, привреду и хуманост, пренео је Танјуг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала