- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Душан Свилар открива ког лапсуса на сцени се највише плаши | Орбита културе

© Sputnik / Александар МилачићДушан Свилар, певач
Душан Свилар, певач  - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Пратите нас
У Спутњиковом студију у празничној атмосфери – гост је певач Душан Свилар.
„Када се пева химна увек постоји трема, то је велика одговорност. Неретко се извођачима дешава да просто забораве део текста, без обзира на то што смо је певали милион пута и што је сви знамо напамет. Певати химну јесте једна од највећих части коју може да добије један музичар“, каже певач Душан Свилар.
Дијапазон репертоара једног од тренутно најбољих тенора са ових простора је велики – од Здравка Чолића и Кемала Монтена, преко традиционалних, изворних песама до оперских арија. Ипак, у последње време, Душан Свилар се интензивно бави мјузиклом, а недавно је постао и стални члан ансамбла Позоришта на Теразијама, где игра насловну улогу у „Фантому из опере“.
У празничном издању емисије „Орбита културе“ Свилар открива детаље нове песме коју спремају он и Момчило Бајагић Бајага, шта приватно најрадије слуша од музике, али и какав је осећај када те ванредно стање изазвано пандемијом коронавируса затекне далеко од домовине.
Емисију води Маша Радовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала