- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Кућни љубимци постају озбиљан бизнис у Србији: 4.000 евра за померанца

CC0 / Pixabay / Пас расе померанац
Пас расе померанац - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Пратите нас
Продаја кућних љубимаца постаје све уноснији бизнис, што показују и цене оглашене на сајтовима који се баве продајом паса.
Тако, на једном од сајтова, највише је огласа за расу померанац, која је сад најпопуларнија, али и најпрофитабилнија за узгајиваче.
Мали бели пас, који не долази искључиво у белој боји, кошта и до 4.000 евра. Сличан пас, у истој одгајивачници, може се пазарити и за 3.000 евра. Дакле, Миа, како су је назвали, кошта 4.000, Лили 3.000, колико и Сара, док у крем боји овај пас кошта 1.100 евра и нема име, али је могућа његова достава широм света.
Како преноси портал „Дневник“, тај сајт је прошлог месеца посетило 8.229 корисника.
„Изузетно висок квалитет, дебеле шапе, потпуно тупа њушка и густа поддлака и длака. Теди бер тип идеалан за шишање на ‘бу’ фризуру. Уз пса добијате комплетну документацију — микрочип, пасош, FCI педигре. Пре преузимања могућ је комплетан ветеринарски преглед ветеринарског стручњака у присуству муштерије. Такође, добијате и поклон пакет у коме се налази све што вам је потребно за почетак — пакет хране, чинијице за храну и воду, четка за длаку, играчкице… Штене је слободно за резервацију. Преузимање око Нове године. Могућа достава широм света“, стоји у опису кучета на сајту одгајивачнице.
CC0 / Pixabay / Штене лабрадора
Штене лабрадора - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Штене лабрадора
На истом сајту, може се купити и штене француског булдога старо 2,5 месеца за 1.200 евра, као и мини бул, који је све популарнији. Ши цу се нуди за свега 100 евра.
И лабрадор ретривери који су некад заузимали трон најпопуларнијег и најтраженијег љубимца, сада су у понуди за 100 евра, чистокрвно штене, али без папира. Папири, односно родослов, љубимцима данас учетворостручују цену, иако су они заправо само значајни одгајивачима, односно људима који од тог посла живе или онима који желе да воде пса по изложбама.

Мали тартуфар

Још једна раса која је у зениту популарности је и лагото ромањоло или мали тартуфар. На сајту се може видети у рубрици цена да пише „по договору“. Цене штенаца ове расе крећу се од 350 до 700 евра, па и више, ако је пас већ истрениран да иде у лов на скупе печурке.
У огласу пише да је женка стара пола године, радила је бели, а сада се води у црни зимски тартуф.
CC0 / Pixabay / Лагото ромањоло — ловац на тартуфе
Лагото ромањоло — ловац на тартуфе - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Лагото ромањоло — ловац на тартуфе
„Пас је од радних родитеља изузетно вредан и карактеран, спремна за предстојеће сезоне лова, могућа провера на терену“, пише у огласу за продају лагото ромањола.
Да нису скупи само мали пси, односно мале расе, говоре и цене добермана, које се крећу од 500 евра па на више, са папирима.

Најскупљи на свету

Златни тибетански мастиф је симбол престижа и важи за најскупљег пса на свету, а цена му иде и до вртоглава два милиона долара.
Рекорд за најскупље продатог пса свих времена држи баш тибетански мастиф. Пре неколико година, штене златног тибетанског мастифа продато је за невероватних 1,9 милиона долара.
Штене је имало годину дана, било је висине 80 центиметара и тежине чак 90 килограма, а купио га је један Кинез.
Мачка у кревету - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
ДРУШТВО
У Новом Саду цвета нови бизнис, отварају се хотели за мачке
Улични пси - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
СРБИЈА
Пси луталице у Београду добијаће храну преко аутомата /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала