- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бруталне сцене: Жестоки сукоби у Холандији, службени пас напао демонстранта, хитна наредба из дрона

© Фото : Скриншот/ Спутњик телеграмПас напао демонстранта у Холандији
Пас напао демонстранта у Холандији - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Пратите нас
Огромна група људи који се противе ковид мерама холандске Владе окупила се у близини Националног музеја у Амстердаму. Протест, који су власти забраниле, брзо је прерастао у насиље. Демонстранти су се сукобили са полицијом, на њих су пуштани пси, а издато је и хитно саопштење из дрона.
Хаотичне сцене одиграле су на улицама холандске престонице, где је полиција у опреми за нереде покушала да растера хиљаде демонстраната који су се окупили на тргу Музејплејн.
Ситуација је брзо ескалирала, а на фотографијама и видео-снимцима на друштвеним мрежама се види како се полицајци сукобљавају са групама демонстраната који покушавају да пробију полицијске кордоне.
Виђено је како полицајци туку демонстранте пендрецима и гурају их, а демонстранти су одговорили ударајући полицију песницама, као и транспарентима. За сада нема извештаја о повређенима. Распоређен је и дрон који је позивао демонстранте да напусте то подручје.
Посебно узнемирујући видео који кружи друштвеним мрежама приказује како полицијски пас уједа једног демонстранта. Он је очигледно покушао да се пробије кроз ред полицајаца са псима, од којих један јуриша и уједа човека за руку. На снимку се виде још два пса које контролише полиција, преноси РТ.
Фотографије снимљене на лицу места указују на то да су неки демонстранти приведени. Најмање једна особа је ухапшена након „провоцирања“ полицајаца, преносе локални медији.
Холандија је била сведок бројних демонстрација против закључавања последњих месеци, које су подстакнуте све рестриктивнијим мерама владе против ковида 19, укључујући делимичне блокаде и увођење система здравствених пропусница за вакцинисане.
У новембру је премијер Марк Руте назвао протесте „чистим насиљем“ које су починили „идиоти“.
Пре последњег протеста, полиција је одржала сопствени протест, како би скренула пажњу на велики обим посла, лоше услове и насиље над полицајцима. Неки су рекли да ће укључити демонстранте само када је „јавни ред заиста угрожен“.
Протест у Хагу због увођења локдауна - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
СВЕТ
Холандија поново уводи закључавање због короне, демонстранти се сукобили са полицијом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала