- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Последњи позив Новаку из Аустралије: „Остало је још неколико чартер летова“

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић на Завршном турниру у Торину
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Пратите нас
Крег Тајли, директор Аустралијан опена, огласио се још једном пред почетак првог гренд слем турнира у години, а јасно је да је акценат био на Новаку Ђоковићу, чије је учешће и даље обавијено велом мистерије.
Почетак Аустралијан опена заказан је за 17. јануар, али и даље није познато да ли ће трофеј у Мелбурну бранити светски број један, који је власник рекордних девет пехара на АО.
Крег Тајли се огласио у разговору за аустралијски „Најн Нетворк“, а наравно да се читава прича „вртела“ око учешћа Новака Ђоковића чији је статус вакцинације и даље непознат.
„Што се тиче Новака Ђоковића мислим да ћемо имати далеко јаснију слику у наредним данима. Иначе ће постати прилично касно да је појави да заигра на Аустралијан опену. Још мало времена је остало да се све одигра. Имамо још неколико чартер летова до краја ове недеље и тада ће сви играчи бити овде", поручио је Тајли за аустралијски „Најн Нетворк".
И даље се као могућност провлачи опција „медицинско изузеће“, у случају да неко од играча није вакцинисан. Такође, уколико медицинско изузеће буде прихваћено и у складу са смерницама АТАГИ (Аустралијска техничка група за имунизацију), ниједан пенелиста никада неће знати идентитет било ког играча који је затражио изузеће.
Новак Ђоковић би учешћем на свом омиљеном Гренд слем турниру имао прилику да испише историју белог спорта, као први тенисер који је освојио 21. највећу титулу.
С друге стране, његов највећи ривал Рафаел Надал стигао је 31. децембра у Мелбурн и покушаће да се домогне такође 21. ГС титуле, док се Роџер Федерер и даље опоравља од бројних повреда.
Подсетимо, у Сиднеју се тренутно одржава АТП куп за који је био пријављен и најбољи светски и српски тенисер, али се касније повукао.
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
СПОРТ
Тенис није само Ђоковић – ово је најбоље за 2021. /видео/
Никола Ћаћић и Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
СПОРТ
Нема Ђоковића, нема проблема – победа Србије на старту АТП купа!
Емир Кустурица и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
СПОРТ
Кустурица: Ђоковић је у срцу колонијалних сила доказао да је бољи од других /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала