- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Скандал у Ирској: Опозиција не критикује довољно Путина

© AFP 2023 / PETER MUHLYЗастава Европске уније које се вијори поред споменика Џејмсу Ларкину у даблину, Ирска
Застава Европске уније које се вијори поред споменика Џејмсу Ларкину у даблину, Ирска - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Пратите нас
Премијер Ирске Михол Мартин оштро је критиковао опозициону партију Шин Фејн и њеног председника Мери Лу Мекдоналд јер, наводно, подржавају Русију и председника Владимира Путина.
"Изненађује што су, говорећи у парламенту, пред Европским саветом, чланови Шин Фејна оћутали нагомилавање руских трупа великих размера на граници са Украјином", цитирао је Мартина "Ириш тајмс".
Премијер је назвао необичним, то што чланови Шин Фејна последњих година никада нису критиковали Русију. По његовом мишљењу, партија је "у дубини душе против ЕУ".
Сједињене Америчке Државе и њихови савезници сумњиче Русију да припрема наводну „инвазију“ на Украјину и прете невиђеним санкцијама ако се спроведу планови који јој се приписују. Амерички Стејт департмент саопштио је раније да је амерички државни секретар Ентони Блинкен разговарао телефоном са украјинским председником Владимиром Зеленским о начинима за мирно решавање сукоба на истоку Украјине, као и о предстојећим дипломатским контактима са Русијом.
Русија је више пута негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и не намерава никога да напада, а да се изјаве о „руској агресији” користе као изговор како би се више војне технике НАТО-а разместило у близини руске границе. Министарство спољних послова Русије раније је напоменуло да су изјаве Запада о „руској агресији“ и могућности да се Кијеву помогне да се одбрани од ње смешне и опасне.
Украјински граничари у близини украјинско-руске границе - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
РУСИЈА
Украјина демантовала концентрисање руских трупа на граници
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала