- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши саветник Пентагона: Путин види Бајденову слабост

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПутин и Бајден
Путин и Бајден - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Након спољнополитичких неуспеха тима америчког лидера Џоа Бајдена председник Русије Владимир Путин гради односе са администрацијом Беле куће са позиције силе, рекао је бивши саветник Доналда Трампа за одбрану Кори Милс.
Гостујући у емисији на телевизији „Фокс њуз“, водитељ је упитао експерта да ли је приметна разлика у односима Русије и САД током Бајденовог и Трамповог мандата.
„Разлика дефинитивно постоји. Сви су видели да је Бајден слаб. У Русији су видели како се завршио Авганистан. Виде како председник поступа у ситуацији са Тајваном и континенталном Кином“, прецизирао је Милс.
Према његовом мишљењу, промашаји америчке власти су толики да „слабост“ Бајденове администрације виде не само у Русији, него и у Кини и Ирану. Милс закључује да то противници САД активно користе.
Руски и амерички лидери Владимир Путин и Џо Бајден разговарали су телефоном 30. децембра, други пут у месецу. Како је саопштио Кремљ, Бајден је запретио „санкцијама великих размера“ због ситуације са Украјином. Руски лидер је одговорио да би то била велика грешка, јер у том случају може уследити потпуни прекид односа.
Самит Путин-Бајден у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
РУСИЈА
„Путин делује са позиције силе“: Како западни медији извештавају о разговору Путина и Бајдена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала