- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крајиновић славио у драматичном мечу – Србија на корак до победе против Чилеа

© Фото : Michael ProbstСрпски тенисер Филип Крајиновић
Српски тенисер Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Филип Крајиновић победио је Алехандра Табила после велике борбе и три сета - 6:4, 3:6, 7:6 (5) - у првом мечу Србије и Чилеа у другом колу АТП купа у Сиднеју.
Велика борба виђена је између двојице тенисера. Играло се на високом нивоу и Табило је показао да његов пласман не показује право стање јер има игру за доста боље од 139. места.
На почетку меча, у првих шест гемова, није било брејка, тенисери су добро сервирали и утисак је био да ћемо убрзо доћи до тај-брејка.
Ипак, српски тенисер је у кључном тренутку одузео сервис противнику, затим је и потврдио стечену предност (5:3), а мало после тога је и повео - 6:4.
Ношен добром енергијом Крајиновић је одлично започео и други сет (2:0), али од тренутка када је направио брејк уследио је несхватљив пад.
Потпуни колапс, помрачење, назовите како хоћете, Филип је изгубио пет гемова заредом и Табило је успео да изједначи (6:4, 3:6).
За наставак меча било је важно што је Крајиновић успео да у другом сету прекине серију противника. Иако је изгубио сет, солидном игром га је завршио и у добром ритму је ушао у последњи период.
А, у трећем сету на терену прави „ролеркостер“. Брејк за брејком, смењивање у вођству, кидање живаца, како сопствених, тако и туђих.
У завршници сета није било брејка, од 4:4 играло се гем за гем и уследио је тај-брејк. Тамо је Чилеанац боље кренуо, повео 2:0, међутим, Крајиновић је успео да се врати преузме контролу и поведе са великијх 6:2.
Табило је успео да смањи на 6:5, али Филип је имао сервис и волејом на мрежи је дошао до победе.
Ђоковићево „хвала“ одјекнуло друштвеним мрежама /видео/
Медведев положио рекет, али је Русија „преживела“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала