- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Колико дуго треба да перемо руке да бисмо били сигурни да су чисте

© Depositphotos.com / AlexrathsПрање руку
Прање руку - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Прање руку је неопходна дневна рутина, толико је често обављамо да и нисмо баш сигурни да ли то радимо на прави начин.
Стручњаци кажу да многи не перу руке довољно дуго или довољно често. Сматра се да је правило да сапун мора да пени међу прстима најмање 20 секунди да бисмо правилно елиминисали заразне клице. Доктори кажу да је средство за дезинфекцију руку прихватљиво између прања ако немате приступ лавабоу.
У зависности од нашег начина живота и дневне рутине, може постојати чак 15 ситуација у дану у којима клице које се задржавају на рукама могу да угрозе имуни систем.
Прање руку почните тако што навлажите руке до зглоба под текућом водом. Иако можда мислите да је врела вода најбоља за уклањање клица, званичници кажу да температура заправо није битна. Затим искључите воду и почните да пените сапуном. Док пените, водите рачуна да узмете и предњу и задњу страну руку, укључујући кожу између прстију и испод ноктију. Прање руку би требало да траје најмање 20 секунди.
Док сапун омогућава да се бактерије скину са коже, трење рибања заправо гура клице у одвод. Поново укључите воду, ставите руке испод славине и добро исперите све док се сав сапун не испере и вода у умиваонику не буде бистра. На крају, осушите руке чистим пешкиром, пише Магазин новости.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала