- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Корона у Црној Гори: Пораст од 450 одсто у протекле две недеље

© AP Photo / Darko VojinovicТестирање на вирус корона у Србији
Тестирање на вирус корона у Србији - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
У свим градовима Црне Горе бележи се пораст броја новозаражених вирусом корона за око 450 одсто у односу на две седмице раније.
У Институту за јавно здравље истичу да ови подаци показују да се омикрон сој шири брже од осталих сојева и да постаје доминантан у држави, преноси РТЦГ.
У ИЈЗ напомињу да поменуте бројке захтевају посебан опрез.
„У последњих седам дана имамо 10.890 новооболелих и највећи проценат је регистрован у старосним групама од 20 до 40 година. Тренутно највеће стопе инциденције су у општинама: Цетиње, Котор, Подгорица, Тиват и Будва. У последње две седмице у паду је и број преминулих за око 11 одсто, као и број хоспитализованих пацијената у ковид центрима за око 14 одсто“, наводи се у саопштењу ИЈЗ-а.
Како додају, у наредним данима очекују повећање броја новооболелих, па апелују на грађане да предстојеће божићне празнике проведу у својим домовима, са породицом, избегавају све врсте окупљања и поштују основне противепидемијске мере, посебно правилно ношење заштитне маске и да се вакцинишу, посебно они којима је дошло време за трећу бустер дозу.
Министарка здравља Црне Горе Јелена Боровинић Бојовић саопштава нове мере против вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
РЕГИОН
Црна Гора донела нове мере против короне
Ковид ВМЦ Карабурма - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
ДРУШТВО
Упозорење за Србију из СЗО: Спремите се за нови талас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала