- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ЛНР: Украјинска оклопна возила и станице за радио-електронску борбу у зони сукоба у Донбасу

© REUTERS / Gleb GaranichУкрајинска војска повлачи оружје
Украјинска војска повлачи оружје  - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Народна милиција самопроглашене Луганске Народне Републике регистровала је оклопну технику украјинских снага безбедности у стамбеном подручју у близини линије разграничења у Донбасу, као и рад украјинских станица за радио-електронску борбу у два насеља у зони сукоба, саопштила је прес-служба тог ресора.

„Кршећи трећу тачку додатних мера за примирје, противник наставља да распоређује оружје и војну технику у насељима на територији коју контролише Украјина“, рекао је портпарол прес-службе.

Он тврди да је оклопна техника украјинске полиције примећена у близини стамбених зграда села Новозвановка. Како каже, јединице Народне милиције непрестано прате противника, строго се придржавајући услова прекида ватре који је на снази, као и да је спремна да по наређењу команде оперативно реагује на промене ситуације.
Рад станица за радио-електронску борбу регистрован је, према тврдњи прес-службе, у подручју насеља Орехово и града Золотоје у зони сукоба, које контролише Кијев.
„Мобилне групе 20. батаљона радио-електронске борбе Оружаних снага Украјине су у подручјима Орехово и Золотоје уз помоћ станица 'Буковел АД' пригушиле сигнале канала за контролу дронова мисије ОЕБС-а“, додао је портпарол прес-службе.
С тим у вези, напоменуо је да су украјинске снаге безбедности на тај начин покушале да спрече посматраче мисије да открију њихову војну технику у тим рејонима.
Подсетимо, портпарол Народне милиције самопроглашене ЛНР Иван Филипоненко изјавио је у недељу да Оружане снаге Украјине опремају ватрене положаје у сеоској школи коју су заузеле у близини линије разграничења у Донбасу.
Украјински војници на линији разграничења у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
РУСИЈА
У Донбасу се „захуктава“: Стигли украјински диверзанти и борбена возила – тврде Доњецк и Луганск
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала