- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство екологије Русије у помоћ природи позива Козаке

© Sputnik / Бранкица РистићПолагање заклетве Балканског савеза козака.
Полагање заклетве Балканског савеза козака. - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Заменик министра екологије Сергеј Аноприенко наложио је федералним службама министарства, агенцијама и државним институцијама да размисле о могућности запошљавања представника козачких друштава у институцијама које се баве заштитом природе и еколошке безбедности, пише лист „Комерсант“.

„Чланови козачких друштава имају задатак да штите животну средину, брину о еколошкој безбедности и да штите шуме. Реч је пре свега о активностима које настају у ванредним околностима. Постоји могућност да се размотрити укључивање додатних активности у програме националног пројекта ‘Екологија’, као и о привлачењу Козака да брину о животној средини, док ће се ови пројекти финансирати из федералног буџета“, саопштио је лист позивајући се на извештај Министарства екологије.

Министарство екологије је појаснило да у систему има 1.637 места на која би могли да се запосле Козаци. За нове сараднике ће бити организована обука на бази образовних центара министарства.
У министарству наводе да Козаци сада без новчане накнаде помажу регионима у очувању шума, а такође учествују у откривању илегалних депонија смећа у Калмикији, Ростовској, Саратовској и другим областима.
„Плате шумара су веома мале. Појавила се идеја да се са Козацима склопе уговори на годину дана“, појаснио је саговорник.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у јулу саопштио да ће јединице Козака у неколико руских региона бити део Националне гарде Русије (Росгвардија).
Природа - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
ДРУШТВО
Угрожена трећина свих врста дрвећа у свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала