Никола Роквић – Љубав је извор живота (видео)

© SputnikНикола Роквић и Марина Рајевић
Никола Роквић и Марина Рајевић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Важан је угао гледања. Морамо све време да стражаримо и покушавамо да у свему нађемо добро. Лако је у свему наћи ружно, а када нађеш добро онда то добро оплемени све – тебе, тог другог, цео простор, каже певач Никола Роквић, гост новогодишњег издања емисије „Док анђели спавају“.
Никола је рођен у Београду и син је познатог фолк певача Маринка Роквића који је недавно преминуо. Упркос огромном болу због губитка оца, гост Марине Рајевић Савић је врло емотивно говорио о свом одрастању, односу својих родитеља и ономе што је од њих научио, браћи Марку и Дарију, музици, каријери, супрузи и деци, али и животним искушењима и тренутку који је код њега преломио да се окрене вери.
„Ја сам човек који има породицу, децу и моја келија је моја породица. Тако живим и покушавам да нађем тај неки узани пут, породични. А што се тиче монаштва, можда једног дана, када изведем своју децу на прави пут“, каже Роквић.
Последњи наступ његов отац, чувени Маринко Роквић, имао је у Сомбору. Певао је са својим синовима.
„Дан пред концерт моја мајка је однела његове резултате доктору који их је погледао и питао: „Па да ли овај човек може да хода?“, а она је одговорила: „Тај човек сутра има концерт“. Маринко је певао сат времена, он је толико себе дао, покушао да покаже да му није ништа. Певао је без грешке пред 10.000 људи и ето, са своја два сина је имао последњи концерт“, прича Никола.
Иако је губитак вољене особе немерљив Никола каже да, ако се сагледа из правог угла, представља и својеврстан благослов. Данас је, верује, најтеже његовој мајци Славици.
„Када сагледам њихов живот, колико су били ту једно за друго, колико је ту и жртве поднесено и колико љубави уткано у нас и наше одрастање, стварно је реч о великој љубави“, истиче гост емисије „Док анђели спавају“.

Вечити момак из блока

За себе каже да је „вечити момак из Блока“, будући да је рођен у Блоку 45 на Новом Београду, а највише воли своју Саву и Кеј. У почетку је одбијао да се бави музиком због очеве превелике присутности у медијима и пажње коју су као породица познатог певача изазивали на сваком кораку. Пропевао је у осмој години, а иако има дара за оперско певање, превагнула је љубав према популарној музици.
Први албум „Опрости мојој младости“ издао је 2006. године и одмах доживео велику популарност. Има три студијска албума, од којих су прва два у фолк духу, а у трећем се потпуно пребацује у поп жанр.
Певањем се бави и његов млађи брат Марко за којег Никола каже да можда има и лепшу боју гласа од покојног оца и њега самог. Марков улазак у музичке воде, како наводи, није био једноставан.
„Знам колико је мени било тешко и каква је та борба да изађеш из сенке оца који је толико популаран и познат у народу. Одмах на почетку долази до поређења – није он толико добар, не може он, њега тата гура... А Марко је имао Маринка и мене. Било му је много теже него мени, али верујем да његово време тек долази“, уверен је Никола.
Поред успешне музичке каријере Никола Роквић је 2016. године ушао је у воде информационих технологија. Ожењен је Бојаном Баровић, са којом има двоје деце.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала