Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Полицајац из Прибоја се извинио због песама у којима се велича злочин

CC BY-SA 3.0 / Julian Nyča cropped photo / Прибој
Прибој - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Након што се на друштвеним мрежама појавио снимак из Прибоја, на којем се види како локални полицајци за прославу Нове године кроз песму величају злочине у Сребреници, један од полицајаца са снимка, Драган Зековић који је и приредио славље у кафани због рођења сина, извинио се због инцидента.
"Поштовани суграђани, као неко ко је одрастао и живи у мултиетничкој средини, ко има пуно пријатеља Бошњака, желим да упутим извињење свима које је повредила песма која је послала веома лошу поруку. Посебно ми је жао што се додатно креира лоша атмосфера, преувеличава и покушава да направи много горим нешто што, понављам, није ни требало да се чује на овом весељу, нити било где другде", навео је Зековић на Фејсбуку.
Он је, такође, нагласио да песму није певала цела кафана, нити већина људи који су набројани у медијима, што се, како је додао, може видети на снимку.

"За време прославе, није било музике уживо, већ је пуштана са листе скинуте са интернета. Наглашавам да није било појединачног наручивања и пуштања музике, нити је спорна песма била нечија појединачна жеља", додао је он.

Зековић је нагласио да му се најсрећнији дан у животу, рођење сина, претворио у негативан контекст.
"Посебно жалим што ми се обележавање најсрећнијег дана у животу, рођење сина, претворило у негативан контекст услед ненамерног емитовања спорне песме. Свима желим пуно здравља и успеха у Новој години, посебно мојим пријатељима Бошњацима, са обећањем да ћу убудуће на стихове оваквих песама реаговати искључивањем музике. Свако добро", написао је Зековић.
Његова објава пропраћена је бројним коментарима, од одобравања до осуде и увреда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала