- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шеф Пентагона позитиван на корону

© AP Photo / Andrew HarnikАмерички министар одбране Лојд Остин
Амерички министар одбране Лојд Остин - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Амерички министар одбране Лојд Остин позитиван је на ковид 19 са благим симптомима, али ће задржати сва овлашћења током боравка у карантину код куће у наредних пет дана.
Остин, који је вакцинисан и примио је бустер дозу, у недељу је био позитиван на тесту, а у изјави за медије је поручио да се последњи пут састао са америчким председником Џозефом Бајденом 21. децембра, више од недељу дана пре него што је почео да осећа симптоме, наводи Ројтерс.
„Као што ми је доктор објаснио, мој статус комплетно вакцинисане особе и допунска доза коју сам примио почетком октобра, учинили су инфекцију много блажом него што би иначе била“, изјавио је Остин.
Он је рекао да је у недељу затражио да се тестира пошто је осетио одређене симптоме.
„У мери у којој је то могуће, планирам да виртуелно ове недеље присуствујем кључним састанцима и дискусијама које су потребне за доношење одлука. Задржаћу сва овлашћења“, нагласио је Остин, али и додао да ће га његова заменица Кетлин Хикс представљати у неким стварима.
Брзо ширење високо преносивог омикрон соја довело је до наглог пораста инфекција ковида-19 у САД.
Америчке власти су у суботу регистровале најмање 346.869 нових случајева корона вируса, док је број умрлих од ковида порастао за најмање 377, на 828.562, пренео је Танјуг.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала