- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Операција, бол и пораз – још један Новаков ривал неизвестан за Аустралијан опен

© AP Photo / Frank Franklin IIГрчки тенисер Стефанос Циципас
Грчки тенисер Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Грк Стефанос Циципас изгубио је на старту нове сезоне од Дијега Шварцмана на АТП Купу у Сиднеју, а после меча је поручио да још није донео одлуку о томе да ли ће наступити на Аустралијан опену.
Приближава се први Гренд слем у сезони који је заказан за 17. јануар, а на којем сигурно неће бити Доминика Тима, док је и даље неизвесно учешће браниоца титуле Новака Ђоковића.
Ипак, још један тенисер из Топ 10 могао би да прескочи Аустралијан опен, а у питању је управо Стефанос Циципас што би био озбиљан ударац за организаторе.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
СПОРТ
Ђоковићево „хвала“ одјекнуло друштвеним мрежама /видео/
Четврти рекет света вратио се на терен после операције лакта и у првом сингл мечу изгубио је од Аргентинца Шварцамана у Сиднеју – 7:6(5), 3:6, 3:6. Оно што је забрињавајуће јесте чињеница да је истакао да и даље осећа јак бол.
„Има довољно времена да се опоравим до Аустралијан опена. Тако бар ја размишљам. Међутим, никада нисам имао неки овакав проблем, пре него што ме је он сада задесио, не бих знао са сигурношћу да кажем да ли ћу ићи у Мелбурн. Први пут пролазим кроз ово. Сервирао сам више него што сам сервирао током читавог прошлог месеца. Уморан сам и пробао сам да избегнем бол“, изјавио је Стефанос после пораза.
Неизбежно питање новинара у Аустралији односило се на нову „Велику тројку“ белог спорта, након што је Немац Александар Зверев изјавио да је чине Новак Ђоковић, Данил Медведев и он. Грк није желео да се упушта у дубљу полемику, већ је дипломатски кратко поручио:
„Пустимо тенис да говори“.
Подсетимо, грчки тенисер је прошле године стигао до полуфинала Аустралијан опена, идентичан резултат остварио је и 2019. године.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
СПОРТ
Седам чуда „малог од Србије“
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
СПОРТ
Србин је хтео, тело није дало – Лајовића молили да преда меч /видео/
Никола Ћаћић и Матеј Сабанов - српски дубл пар - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
СПОРТ
Србија изгубила од Чилеа – за полуфинале потребно чудо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала