- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Заштитници Русије: Најблиставији моменти руске војске и оружја у 2021. /фото/

© Министарство одбране РусијеРуске ваздушно-космичке снаге
Руске ваздушно-космичке снаге - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије издвојило је неколико фотографија руских Оружаних снага које је проценило као најбоље у 2021. години.
Војни ресор је објавио фотографију на којој су представљене Ваздушно-космичке снаге Русије уз коментар „Заштитници неба“.
Међу најбољим фотографијама је и обалски ракетни систем „Бал“.
Систем „Бал“ може да погоди циљеве крстарећим ракетама на растојању до 120 километара. То је мобилни систем направљен на основи шасије МЗКТ-7930 који укључује самоходни командни пункт управљања и везе, лансерне системе— до четири јединице, носач противбродских ракета и транспортно-лансирне контејнере.
Издвојена је и снажна паљба самоходне хаубице „Мста С“.
Артиљеријски систем „Мста С“ има значајне конструктивне разлике у односу на своје претходнике, којe се пре свега огледаjу у новом систему аутоматизације, затим у повећаној прецизности, али и у примени дигиталних мапа.
Може да врши паљбу различитим гранатама, што драстично повећава борбену моћ руске војске у случају напада потенцијалног непријатеља.
Морски десант нашао се међу најблиставијим тренуцима Оружаних снага забележеним у 2021. години.
Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу у новогодишњој честитки назвао Оружане снаге Русије једним од најмодернијих и најефикаснијих на свету. Како је рекао, оне поуздано осигуравају војну безбедност земље и чврсто чувају њене националне интересе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала