Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Патријарх Порфирије: Када деци дамо љубав поклонили смо им цео свет /видео/

© Фото : Лола ЂорђевићПатријарх Порфирије
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
Пратите нас
Патријарх СПЦ Порфирије данас је у Храму Светог Саве поделио 1.000 божићних пакетића деци без родитељског старања и породицама са четворо и више деце.
Патријарх је на свечаности у Храму Светог Саве поручио да је породица светиња и да је управо на окупу држе деца и љубав.
Дарујте деци љубав, пре свега љубав маме и тате, јер када се они међусобно воле онда су деца радосна, а тужна су и боли их више од било какве казне и оштре речи када се не слажу и свађају, поручио је патријарх.
"Та родитељска љубав најважније је што родитељи могу да поклоне својој деци, када им то поклоне, поклонили су им цео свет - чврст темељ на којем стоје, снагу да могу да се носе са различитим изазовима. Љубав коју им родитељи дају је компас и орјентир којим путем треба да иду да би били честити људи", рекао је патријарх.
Патријарх је рекао да му је веома драго што је са породицама које имају више деце и што су ту деца без родитељског старања из Звечанске.
На питање новинара да ли би прокоментарисао потписивање Темељног уговора између СПЦ и државе Црне Горе, патријарх је поручио да је сада тема Божић.
"Тема над темама је рођење Христово", рекао је патријарх и додао да су све остале теме мехур од сапунице.
Пакетиће је обезбедило Верско добротворно старатељство СПЦ у сарадњи са организацијом Наши Срби и донаторима.
Пре поделе пакетића хор "Славујчићи" извео је духовне песме, а свечаности је присуствовала министарка Дарија Кисић Тепавчевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала