- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Продај косу да преживиш: Инфлација узима данак, достигла 45 одсто

CC0 / Pixabay / Шишање
Шишање - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
Пратите нас
Иако цео свет осећа економску кризу, пре свега услед ковида 19, неке земље пролазе много теже у актуелној ситуацији, а финансијске потешкоће нису новина и нису „дошле“ с короном.
Наиме, у Ирану тренутно расте број жена које продају своју косу, како би добиле нешто новца и опстале у условима растућих економских потешкоћа.
Иранске новине „Khorasan Newspaper“ објавиле су крајем децембра 2021. чланак у којем се говори о женама које су активне у трговини косом.
Власници козметичких и фризерских салона су главни купци косе која се углавном користи за перике и екстензије.
Скоро сви клијенти продају косу због финансијских потешкоћа, рекао је један берберин.
Према наводима из чланка, продавци косе су из свих сфера живота и свих узраста, од 10-годишњакиња до старијих жена, али већину чине младе девојке из сиромашних породица. Новац обично користе да плате рачуне или замене своје покварене телефоне.
Према ранијем извештају о продаји косе у Ирану, цена за природну косу иде од 10 до 50 долара, у зависности од дужине, типа и волумена, пише iranintl.com.
Ова земља три године бележи високу инфлацију, која је последњих месеци порасла на 45 одсто и осиромашила многе породице средње класе, које понекад више не могу себи да приуште ни месне ни млечне производе, пренео је Телеграф бизнис.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала