- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Први случај флуроне у Републици Српској

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаАнализа крви на постојање антитела на вирус корона
Анализа крви на постојање антитела на вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
Пратите нас
У Бањалуци је регистрован први случај флуроне, објавио је Универзитетски клинички центар Републике Српске.
Како је саопштено, у узорку пацијента хоспитализованог у том клиничком центру детектована је истовремена инфекција грипом, RNK Influenza A (H3) и вирусом корона (SARS-CoV-2).
Ово је први до сада детектован случај истовремене инфекције са ова два вируса у Републици Српској, а ради се о пацијенту 2000. годиште из Бањалуке, који је, тренутно, свестан, хемодинамски и респираторно стабилан, наводи се у саопштењу.
„У Заводу за клиничку микробиологију УКЦ Републике Српске постоји могућност истовремене детекције више од 20 параметара дијагностике најчешћих вирусних и бактеријских инфекција респираторног тракта на апарату Biomerieux, у року од једног сата. Ово значајно убрзава дијагностику и доприноси квалитету услуге. Тренутно смо једина установа у Републици Српској која има могућност ове дијагностике“, додаје се у саопштењу.
У тој здравственој установи указују да је овакав налаз потврда циркулације оба вируса у популацији и могућности настанка истовремене инфекције изазване вирусом инфлуенце и SARS-CoV-2, како је већ потврђено у другим земљaма, пренео је портал РТРС.
Корона вирус - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
РЕГИОН
Први случај флуроне откривен у Хрватској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала